Bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştıran ve gün içinde en çok vakit harcadığımız önemli bir araç haline geldi.Böyle olunca her geçen gün verilerimizde artış olması doğal hale geliyor.Bir çok müzik,resim,video,oyun,film ve kendi çalışmalarımız ile veri depolama artık ihtiyaç haline geldi.Bu tür verileri CD’lere yazmak veya bilgisayarda muhafaza etmek bazen kaybetmenize neden olabiliyor.Bunun çözümü verileri yedeklemek gibi görünüyor ama hem zaman alıcı hemde sıkıcı bir süreç olduğunu kabul etmek gerekir.Benim özellikle en sinir olduğum şey aradığımı bulamamaktır.Bu yüzden çevrimiçi veri yedekleme servisleri aslında bu amaçla kullanıldığında çok faydalı olabilirler.İnternet bağlantı hızınıza güveniyorsanız bu yöntem en ideal olanıdır.Güzel tarafı devamlı kullandığınız verilerinizi bu çevrimiçi alanlara yükleyerek hiçbir araca ihtiyaç duymadan internet bağlantısı olan her yerden ulaşabilirsiniz.
Çevrimiçi araçları bilmeyenler için bazı örnekler:
1)Mashable:
Bilgisayarlarındaki verileri cd,dvd gibi geçici çözümlerle saklamak yerine internette yedeklemeyi isteyenler için mashable‘da veri depolayabileceğiniz, dosya paylaşabileceğiniz, yedeklerinizi tutabileceğiniz ve yüksek boyutlu dosyaları başkalarına gönderebileceğiniz 80’den fazla kaynak listeleniyor. Tüm bu servisleri buradan görebilirsiniz.
2)Omnidrive:
Omnidrive dosyalarınızı depolayabildiğiniz ve herhangi bir zamande herhangi bir yerden kolayca erişebileceğiniz bir online depolama platformudur. Bir web tarayıcısıyla dosyalarınızı yüklüyorsunuz, düzenliyorsunuz ve paylaşabiliyorsunuz.
Ücretsiz hesabında size 1 GB alan veriliyor. Aylık 5 GB da bant genişliğine sahip oluyorsunuz. Dosya boyutu limiti yok, yani istediğiniz boyuttan dosyayı yükleyebilirsiniz. Bunların haricinde Omnidrive, size windows vista görünümünde bir yetenekli bir arayüz sunuyor. Sürükle-bırak ile dosyalarınızı kolayca başka klasörlere taşıyabiliyor, çöp kutusuna atabiliyorsunuz. Ayrıca anında resimlerinizden bir slayt gösterisi hazırlayabiliyor.
Microsoft’un sunduğu veri depolama hizmetinden faydalanmak için bir Live ID almış olmanız yeterlidir.Microsoft sunduğu 25 gb alan ve ücretsiz hizmeti ile göz dolduruyor ancak en çok sıkıntı yaşanan konu dosyaları yüklerken 50 mb sınırlama olmasıdır.Ayrıca dosyaları paket olarak yükleyemiyorsunuz.Boyutu 50 mb’tan az olan verilerimi genellikle SkyDrive ile yedeklerim.
Bu hizmet kullanıcısına iki türlü hesap türü sunuyor.Ayda 5 USD ile sınırsız yükleme yapabiliyorsunuz.Bu sevindirici bir durum.Hizmetin çalışması için küçük bir uygulama indiriyorsunuz ve yüklemeleri buradan gerçekleştiriyorsunuz.Düşük fiyata sınırsız dosya yükleme ve verilere ulaşmada şifreleme özelliği çok hoş.Tasarım konusunda geri kalması ve bağlantının bazen yavaşlaması Elephantdrive için sorun olabiliyor.
Latest posts by hakan (see all)
Son yorumlar