Facebook Zaman Tüneli Gizlilik ve Diğer Ayarları

Sosyal paylaşım ağları günümüzde yoğun şekilde kullanılmaktadır. Sosyal paylaşım sitelerindeki yeni sayfa düzenlemelerine paralel olarak da kullanıcıya özel bilgilerin gizliliğinin korunması ve ayarları ön plana çıkmaktadır. Tabi yeni düzenlemelerle beraber ayar bölümleri zor noktalara yerleştirilmektedir. Kullanıcı profilleri ve hassasiyeti ve güvenlik gözönüne alındığında olayın ciddiyeti son derece önemlidir.

Bazı gizlilik ayarlarını şu şekilde sıralamak mümkündür.

1- Facebook reklamlarında üçüncü taraflara gösterilen bilgilerinizi kısıtlayın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hesap Ayarları > solda Facebook Reklamları’na tıklayıp 3. şahıs reklamları ayarını düzenle’ye tıklayın. Gelen sayfada,ileride izin verirsek, bilgilerimi şu kişilere gösterin: ayarını kendi arzunuza göre düzenleyin.

 

 

 

 

2. Gizlilik ayarlarınızı gözden geçirin

Bu konuda yapılabilecekler;

A)- Varsayılan gizlilik ayarı:

”Özel” seçip sadece arkadaşlarım veya arkadaşlarımın arkadaşları gibi düzenlemeyi yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B)- Nasıl Bağlantı Kurarsın:

Burada ” zaman tüneline kimler bir şey paylaşabilir ve ”senin zaman tünelinde başkalarının gönderilerini kimler görebilir” soruları için gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Burada sınırlı profil gurubu yaratılarak 3. şahısların bu bilgileri görmesini engelleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C)- Eski gönderilerinin hedef kitlesini sınırla ve kimlerin görebileceğini yönet : Burada, yakın arkadaşlarını veya arkadaş gurubunu seçebilirsin. Eğer gurup yaratırsanız onların görmelerine sınırlama da konulabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3)- Telefon numaranızı gizleyin

 

 

 

 

 

 

 

 

Hesap ayarlarından ”Mobil” e girerek telefon numaranızın başkaları tarafından görünmesini kıstlayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4)- Gizlilik ayarları, arkadaşlar ve resimler

Elbetteki bazı kişisel bilgileri bazı insanlarla paylaşmak isteyebilirsiniz. Örneğin hangi şehirde olduğunuzu sadece yakın arkadaşlarınıza fakat memleketinizi (belki eski arkadaşlarınızın bulabilmesi için?) herkese göstermek isteyebilirsiniz.

Bu ayarları düzenlemek için profil resminizin altında her bir modül için Düzenle’yi seçin ve açılan menülerde hedef kitleyi belirleyin.

Arkadaş listenizin görünürlüğü için, zaman tünelinizde arkadaşlar kutusunda ”Hepsini gör”e tıkladıktan sonra açılan sayfada ”Düzenle”ye tıklayın ve arkadaş listenizin kimlere görüneceğini belirleyin.

Facebook Timeline :

https://www.facebook.com/about/timeline

Sayfanın altındaki Zaman tüneline geç’e tıkla. Sonra Yayınlaya tıklayıp başlatabilirsiniz.

5)- Uygulama izinlerini kontrol edin

Yeni tasarım ile uygulamaların bilgilerinize erişmeden ve sizin adınıza istediği zaman mesaj yazmadan önce sadece bir kez izin istemesini gerektiren yeni bir paylaşım mantığı geliyor.

Bu mantığı değiştirme olanağımız yok. Ama hangi arkadaşlarınızın uygulama aktivitesini görebileceğini kontrol edebilir, belirli uygulama izinlerini değiştirebilir veya aktiviteyi tamamen gizleyebilirsiniz (uygulamayı silmeden).

Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

”Ana sayfa ”yanındaki OK’ a tıklayın > ”Gizlilik ayarları” satırına tıklayın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burada ayarları istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

6)-Sol sütunda > Güvenlik > Aktif oturumlar’ı kontrol edin.Gereken düzenlemeyi isteğinize göre yapın.

4. adımda telefon numaranız “Sadece Ben” olacak şekilde değiştirilmiş olsun. Sonra Hesap Ayarları altında Mobil’e tıklayın ve cep telefonunuz kayıtlıysa “Telefon numaramı arkadaşlarımla paylaş”ın işaretini kaldırın. Artık telefon numaranız gizlendi.

 

 

 

 

Tüm ayarları tamamladıktan sonra Profil sayfanızda yaptıklarının dökümü’nün yanındaki çark işaretine basıp “Başkasının gözünden gör”e tıklayın. Yukarıdaki kutuya bir arkadaşınızın adını girip onun profilinizde neleri gördüğünü veya “herkese açık” yazan yere tıklayıp arkadaşlarınız dışındaki herkesin profilinizi nasıl gördüğünü test edebilirsiniz.

 

 

 

 

7)- En Son Aktivitelerinizi Gizleyin

Bir arkadaş ekleme, bir başkasının Zaman Tüneline yazma veya bir etkinlik ekleme/katılma gibi işlemler yaptığınızda Facebook bunları zaman tünelinde ”Yakınlarda Yaptıkları” kısmına ekler.

Bunların bu kadar dakikası dakikasına bilinmesini, görünmesini istemiyorsanız, mesaj üzerine geldiğinizde çıkan X işaretine tıklayıp ”zaman tünelinde gizle”yi veya “yaptığım benzer şeyleri zaman tünelimde gizle”yi seçin.

8)- Hesabınızı nasıl donduracaksınız ?

Hesap ayarları > Güvenlik bölümünden girdiğimizde en alt satırdaki ”Hesabını dondur” seçeneği yardımıyla hesabınızı dondurabilirsiniz.

Takıldığınız konularda alta yorum yaparsanız yardımcı olmaya çalışırım.